Halverwege het boek rende ik naar de winkel. Pure kokosolie had ik nodig. Ik zou er mee kunnen koken en het op mijn lijf kunnen smeren!  Eindelijk een “crème” die je ook kunt eten dus.
De kokosolie ruikt heerlijk, en het voelt zacht en gezond, geen bergen gif meer op mijn lijf.

Hoewel ik nog niet zo ver ga als Julia Kang in haar boek 100% gifvrij, heeft ze wel mijn ogen geopend.
Douchecrème gebruik ik nog steeds, maar nu wel met het besef dat ik ook zo gif binnenkrijg.
Mijn deo had ik al omgewisseld voor een aluminium- en parabenen vrije, maar Julia is nog veel strikter.
Ze heeft haar hele leven gifvrij gemaakt, en blijft zo gezond en slank. Er komt zelfs geen boenwas meer in haar huis. En wassen doe je volgens Julia beter met een ecobol. Ze is erg alert op BPA, dat krijg je o.a. binnen via eten en drinken verpakt in plastic.

Haar tips voor biologisch eten zijn heel praktisch. Voor mensen met een klein budget heeft ze heel handige tips over welke producten je in ieder geval biologisch moet nemen, en welke etenswaren je eventueel niet biologisch kunt eten, omdat daar wat minder gifstoffen inzitten.
Nam ik tot voor kort ook nog wel eens niet-biologisch bouillonpoeder, dat doet ik na het lezen van dit boek niet meer. Ik heb nu een voorraad biologische, gistvrije bouillon in huis. En tomatenpuree en tomatenketchup eet ik voortaan ook biologisch en zo min mogelijk uit blik. Met zulke tips, kun je dus makkelijk gezonder leven en met minder gif.
Bovendien sla je vanzelf aan het koken tijdens het lezen van dit boek, eigen chocola, bananenbrood, rode kool.

Ik vind het een heel verfrissend boek, dat je wakker schudt, je blik verruimt en dat voor iedereen iets te bieden heeft.

Neem ook zeker een kijkje op haar website www.juliakang.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation