Wat een zomer! Ik kan er niet over uit, zo veel mooie dagen en avonden. Daar word ik echt blij van. Ik ben zoveel avonden nog buiten bezig geweest, picknicken in het park, even naar het strand, wandelen en rennen. Jawel, rennen.

Na jarenlang last te hebben gehad van een renblessure, die na een minuut of 5 – 10 rennen opstak, liet ik ’t idee van rennen op ’n gegeven moment varen. Ik kon in ieder geval bodypumpen, spinnen, xco-en, yoga-en, fietsen, dus ik vond dat ik verder niet moest zeuren. En toch, als ik andere mensen zag rennen… ’t leek me zo lekker om gewoon buiten actief bezig te zijn met mijn conditie. Tot ik dit voorjaar van een vriendin de tip kreeg om te gaan rennen met Evy. MP3 bestanden met motiverende muziek en Evy als coach die je heel rustig, met heel kleine stapjes je renschema laat opbouwen.
Het begint echt met 1 minuut rennen, 1 minuut lopen, enz. En zo bouw je het stap voor stap op. Ik moest het een keer proberen. En ik was verkocht. De muziek, Evy als coach, die je zo rustig laat beginnen met rennen dat er geen enkele drempel is om je schoenen aan te doen en de deur uit te gaan. Het stelt bij wijze van spreken niets voor. Voordat je het weet, ben je weer terug, met een super goed humeur van de muziek en het buiten zijn. “Dit wil ik wel drie keer per week doen”, dacht ik. En wat ben ik blij dat ik daar in het voorjaar mee begonnen ben. Het mooie weer heeft zeker goed mee geholpen. Inmiddels ren ik dankzij Evy 8 kilometer langs de weilanden! En ik word er zo vrolijk van.

Het werkt echt dankzij de hele kleine stapjes die je zet. Dat is de manier om een blijvende nieuwe gewoonte eigen te maken. En het maakt niet uit waar je begint. Alles begint met een eerste stap. Misschien wil je wel drie keer per week een stuk gaan wandelen, maar kun je je er niet toe zetten. Begin gewoon met één blokje om je huis 3 x per week. En blijf dat doen. Je zult zien dat je heel snel een groter stuk wilt gaan lopen.

Er zijn verschillende sites waar je meer informatie vindt over het Start to run programma van Evy en waar je ook de mp3 bestanden kunt downloaden. Dus je kunt meteen beginnen 😉

http://rennenmetevy.nl/

http://begin2run.nl/start-to-run/

http://www.start-to-run.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation