Nee, erg aantrekkelijk klinkt het niet: sojabrokken.

Toch lag er een grote zak in mijn kast. Al maanden. Maar vandaag maakte ik er lasagna mee.

Ik geef toe dat het best wat werk is (en dan heb ik de lasagnavellen niet eens zelf gemaakt), maar het is wel voldoende voor vier personen voor twee dagen, dus dat compenseert weer een beetje. En zoveel werk is het nu ook weer niet.

Kook de brokken volgens de aanwijzingen op het pak.

Fruit een uitje en 3 tenen knoflook en voeg daarna 4 blikken gepelde tomaten en een blik rode wijn toe. Twee bouillonblokjes, verse basilicum, verse rozemarijn en oregano, schepje suiker en peper uit de molen en 20 minuten lekker laten pruttelen. Geef toe, dit ziet er al veel lekkerder uit.

Maak dan bechamelsaus. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Ik gebruikte dit recept. Met biologische roomboter en bio volle melk.

Rasp kaas.

Giet een beetje olijfolie in een ovenschaal en daarna een paar scheppen rode saus. Dan lasagnavellen en bechamelsaus. Herhaal dit tot de schaal voor driekwart is gevuld en strooi dan de kaas eroverheen. Ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven op ongeveer 200 graden. Kijk regelmatig en zet de oven eventueel hoger/lager en/of de schaal hoger/lager.

Betrapt: ik nam een wijntje tijdens het koken…

Eet met verse sla uit eigen tuin!

Oké, er zitten geen verse groenten in deze versie (gebruik je fantasie en voeg die toe aan de rode saus. Ik denk aan paprika, wortel, courgette, aubergine), maar ik weet precies wat erin zit! Geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Ik weet ook precies hoeveel zout ik heb toegevoegd! Dat weet je bij een kant-en-klaarmaaltijd nooit (maar neem van mij aan dat dat altijd te veel is). Happy eten dus!!

En die sojabrokken? Lekker. Beetje vleesachtig. Maar dan vegetarisch dus. Boordevol eiwitten in elk geval!

En de hemel zij dank voor de afwasmachine!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation