Op een zondag met perfect fietsweer was het eindelijk zo ver. Happy Eten zette koers naar Villa Augustus in Dordrecht. Vanwege alle goede verhalen stond deze culinaire bestemming al lang op onze lijst. Maar door gebrek aan tijd en de toch-net-niet-naast-de-deur-locatie bleef het tot vorige week bij een voornemen. Ons volgende bezoek gaat minder lang duren!

Na een prachtige fietstocht met een stukje waterbus, fietsten wij het terrein van Villa Augstus op. Een groot terras, grenzend aan een gigantisch grote moestuin in volle bloei lachte ons toe.

Nieuwsgierig zette ik voet in het ruime restaurant. “Wat een mooie moderne open ruimte.” Voor de zekerheid hadden we een tafeltje gereserveerd, en dat was niet verkeerd, want het was er druk en bedrijvig; stelletjes, hele families, gezinnen met kinderen. Iedereen leek een beetje in en uit te lopen.

Ongetwijfeld de verdienste van die grote (moes) tuin, waar je heerlijk kunt rondwandelen, en de winkel naast het restaurant met allemaal leuke hebbedingen, foodboeken, heerlijke verse baksels, en verse producten uit de moestuin.

En in die dynamische setting bleek je ook nog eens heerlijk te kunnen eten, zoveel mogelijk biologisch en uit eigen tuin natuurlijk. Vanwege ons fietsprogramma kozen we voor een lichte lunch; een risotto met rauwe gemarineerde artisjok en Pesto, een salade van eend met vijgen, arganolie en bloemblaadjes en een zuurdesembrood met geroosterde kip. Zo hielden we nog een plek over voor een lekker toetje; onze keuzes: chocoladetaart, pruimentaart, semifreddo met bosvruchten. Je begrijpt wel dat we die niet wilden missen.

Vanuit een bankje in de tuin aanschouwden we nog even het tafereel. Een medewerkster van Villa Augustus haalt een krop sla uit, en plukt verse bloemen. De courgettes staan er prachtig bij. Je zult maar zo’n  moestuin hebben!

Wat een heerlijke plek om te verblijven, rond te wandelen en te eten. Een aanrader voor iedereen die gek is op lekker en vers eten! Ik ga zeker snel een keer terug voor een ontbijtje, een high tea of ’n gerecht uit de houtoven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation