Ik blijf het ongelooflijk vinden, het traject dat eten aflegt van de moestuin naar je bord. En vooral wanneer je dat traject sámen met het eten aflegt, in plaats van het in een potje in de winkel te kopen (wat ik overigens ook vaak doe, hoor!). Soms lijkt het net een truc van Barbapapa: van ruwe groene peulen naar een smakelijke salade.

Laatst heb ik bonen geplukt op de moestuin van mijn vader. Hoe ze heten, dat ben ik helaas vergeten. Even mijn pa bellen morgen….

Toen ik ze openmaakte, kwam er echt PRACHTIG gekleurde bonen uit!

Kijk die erwten daar gezellig liggen met z’n vieren in een bedje…

Uiteindelijk had ik een hele pan vol.

Na ze ongeveer 10 minuten gekookt te hebben, was de kleur heel anders. Een beetje grauwig. Minder appetijtelijk om te zien eigenlijk, maar ze smaakten prima. Een beetje als tuinbonen. Ik verheug me nu al op de lunch morgen!

  • erwten zonder naam
  • bosuitje
  • olijven
  • feta
  • ovengedroogde tomaatjes
  • verse basilicum
  • walnoten, sesamzaadjes en chiazaad
  • olijfolie, balsamicoazijn
  • peper en zout

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation