Zojuist ontdekt: spinazie wassen heeft een meditatief effect!

De mooie groene blaadjes die een voor een tussen mijn vingers door gleden, het zand dat door het putje spoelde, mijn handen in het koude water en af en toe het genoegen (?) van een kleine naaktslak maakte dat ik een moment van rust ervoer. Zomaar midden op de dag. Het kon niet anders, het moest gebeuren. Ik had dit immers op het weekmenu gezet een paar dagen geleden.

Ik probeerde me er eerst nog tegen te verzetten, wilde opschieten, snel klaar zijn. Maar langzaam maar zeker kon ik me overgeven. Realiseerde ik me dat het vroeger altijd zo ging. Was gewassen spinazie uit een zak een curiositeit. Was het heel normaal dat je tijd stak in het schoonmaken van voedsel. Het lukte me om mijn verstand op nul te zetten en mijn blik op oneindig.

Het duurde een halfuur.

Ik geef het toe, een zak spinazie uit de supermarkt is sneller. Maar wist je dat gewassen spinazie gemiddeld drie dagen onderweg is van het land naar de consument? De spinazie uit mijn moestuin lag een paar uur later al in de pan.

Ik maakte mijn overheerlijke rijst-met-spinazie, waarbij ik de rijst heb vervangen door quinoa. Dus nog gezonder en nóg lekkerder.

En iedereen aan tafel at zijn bord leeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation