Brownies… Oké, ze zijn niet gezond, maar wél lekker. En als je biologische ingrediënten gebruikt, zijn ze ook nog eens heel erg bewust! En ook niet onbelangrijk, super gemakkelijk te maken. Redenen genoeg om het recept op Happy Eten te zetten dus.

Het recept is van Nigella Lawson (Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?) en ik heb het iets aangepast, waardoor ik ze nog lekkerder vind. Minder suiker, dus iets minder zoet en minder bloem, dus een iets kleverigere substantie.

  • 175 gram bio boter
  • 175 gram pure bio chocola
  • 3 bio eieren
  • 200 gram bio suiker
  • 100 gram bio bloem
  • 150 gram walnoten
  • snufje zout
  • zakje vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bekleed een klein bakblik met bakpapier.

Smelt de chocola en de boter in een pan of in de magnetron en roer goed door elkaar.

Mix in een beslagkom de suiker met de eieren en de vanillesuiker en roer hier dan de choco-boter-mix doorheen. Voeg er dan de bloem, het zout en de noten doorheen.

Giet het mengsel in het bakblik en bak in 25 minuten gaar.

LET OP! Ze zijn zo op. Vanaf het moment dat ik ze uit de oven haalde bleven de buurtkinderen en mijn eigen kinderen angstvallig in de buurt. Of ze een stukje mochten… Voor ik het wist was het halve bakblik leeg. Later op de avond heeft onze oppas zich te goed gedaan aan een groot stuk. Normaal eet ze niets tijdens het oppassen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation