Op de dagen dat ik werk maak ik altijd een salade voor de lunch. Ik maak die salades eigenlijk altijd volgens een zelf ontwikkelde formule. Dat is erg bijzonder, aangezien ik een enorme alfa ben en geen kaas heb gegeten van beta-wetenschappen. Vrees niet, het ziet er ingewikkelder uit dan het is. Probeer maar eens! En als je alleen maar ingrediënten kiest die je zelf lekker vindt, is succes gegarandeerd.

a + (3xb) + (c) + (d) + (4xe) + f + g = H

a. Basis
Neem als basis kikkererwten, linzen, (volkoren) pasta, groene sla of spitskool.

b. Rauwe groenten
Kies drie of vier soorten groenten die je rauw kunt eten. Bijvoorbeeld: paprika, wortel, courgette, komkommer, tomaten of broccoli.

c. Restjes?
Kijk in de koelkast of je nog een restjes van gisteren hebt. Denk aan gekookte broccoli, gegrilde pompoen of een stukje gebakken vis. Zo niet, kies eventueel een extra rauwe groente.

d. Extra
Zin in iets  extraas? Vis (sardines of makreel uit blik), kaas (feta of kaasblokjes), walnoten, pijnboompitten of fijngehakte amandelen of hazelnoten. Aangezien die laatste harde noten zijn, vind ik het fijner om kleinere stukjes te eten.

e.  Zaden en pitjes
Goed voor de poeperij! Ik voeg aan al mijn salades een eetlepel zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad én chiazaad toe.

f. Kruiden
Kies wat je in huis hebt. Basilicum, munt of peterselie bijvoorbeeld.

g. Dressing
Een scheutje olijfolie. Eventueel met een beetje balsamicoazijn of citroensap en peper/zout.

H. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation