Het heeft even geduurd… een half jaar maar liefst… maar we zijn terug! Met het diploma voor Natuurvoedingsadviseur op zak gaan we deze site, en onszelf, nieuw leven inblazen. Binnenkort meer daarover.

Eerst een gouden tip: bouillon van afval! Het klinkt niet smakelijk, maar dat is het wél. Marion Pluimes, onze docente natuurvoeding, deed ons onderstaande tip aan de hand.

Bewaar een aantal dagen al je groenteafval en trek daar een heerlijke bouillon van. Dus gooi groenafval niet weg, maar bewaar een paar dagen achtereen alle schillen van aardappel, uien, wortel en asperges, kontjes van courgette, knoflook paprika en aubergine, overgebleven stengels van bloemkool en broccoli. Doe alles in een pan en zet net onder water. Laat ongeveer twintig minuten zachtjes pruttelen. Giet daarna door een zeef en je hebt een heerlijke basis voor je zelfgemaakte soep!
2016-06-04 09.20.25
Wellicht ten overvloede, maar gebruik voor deze bouillon alleen biologische groenten! Die zijn onbespoten en dus gifvrij.

Kijk op onze site voor diverse lekkere soeprecepten en gebruik bovenstaand aftreksel in plaats van water. Wedden dat je soep nóg lekkerder is? Nog voller en dieper van smaak? Mmm…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation