2016-09-19-20-47-51

Wat een schitterende maand september. Warme zomerdagen en avonden waarop je alleen maar buiten wilt zijn omdat dit misschien wel de laatste mooie avond kan zijn. Maar het is niet de laatste avond, september is overvloedig. Rokjesdagen, terras-, tuin- en strandavonden. En zelfs temperaturen die te hoog zijn om te rennen. Met dit meer dan zomerweer is het een vreemd contrast dat de zon alweer vroeger onder gaat. Op een overweldigende manier, dat wel. Ik sla het beeld en de warmte van september in me op. Dit zou van mijn nog veel langer mogen duren.

Als ik door het bos loop denk ik soms al een klein beetje herfst te ruiken.

Maar nu is het nog volop zomer en heb ik geen zin om lang in de keuken te staan. Ik wil wel graag iets voedzaams eten, met veel groente en een beetje verkoeling. Deze super simpele koude soep is een ontdekking. Hij smaakt fabuleus. Ik liet me inspireren door een recept in runner’s world.

En je gelooft niet hoe snel je ‘m op tafel hebt staan. Het is echte zomersoep, maar ik zou het jammer vinden deze in de herfst niet meer te eten.

Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen. Over tien minuten kun je je soep in de koelkast zetten om goed af te laten koelen. En als je dat niet nodig vindt, dan zit je over tien minuten al in je tuin te eten.

Boordevol gezonde macronutriënten en vol vitamines, mineralen, anti-oxidanten en vezels.

Deze soep moet je echt proberen. Je zult versteld staan van de lekkere smaak.

2016-09-19-20-49-19

Ingrediënten

  • een pot biologische mais
  • een rode paprika
  • 5 lente uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200-300 ml biologische yoghurt (liefst volle)
  • 100 ml water
  • theelepel komijn
  • beetje chilivlokken
  • scheutje goede olijfolie
  • zout
  • peper
  • beetje citroensap

Bereiding

Snijd de paprika, lente-uitjes en knoflook in kleine stukjes.
Doe alles in een blender en mix.
Voeg eventueel nog een beetje water toe tijdens het blenden.
Proef of je nog wat zout en peper wilt toevoegen
Laat je soep afkoelen in de koelkast of eet ‘m meteen.

Garneer met stukjes bieslook, chilivlokken en eventueel nog een lente-uitje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation