Ik weet het wel, eten met het seizoen is de norm. Maar ik ben zo gek op pompoen dat ik het iedere dag wel kan eten, ook buiten het officiële pompoenseizoen. En dus laat ik me af en toe verleiden en koop ik een paar biologische (dat dan weer wel) pompoenen. In het najaar hoef ik hopelijk helemaal geen pompoen te kopen. Heb de plantjes net gisteren in de moestuin gezet!
Een andere verslaving van mij is pimentón, geroosterd paprikapoeder. Het kan bijna overal in, mits je van de smaak houdt natuurlijk. Ik vind het helemaal niet naar paprika smaken, maar gewoon alleen naar de rook van een romantisch kampvuur in Spanje. Het pimpt je gerecht lekker op. In pompoensoep versterkt het de aardse smaak van de pompoen.
Zie hier een recept voor pompoensoep. Wees voorzichtig met de pimentón. Een ieniemienie beetje is al genoeg. Het moet per slot van rekening een kampvuur blijven, geen bosbrand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation