IMG_4744 IMG_4745 IMG_4746

Wat een mooi zomers kistje deze keer. Die kleuren van de snijbiet!! De abrikozen en de aardbeien.

Ze vragen erom om heel snel verwerkt te worden in een mooi gerecht.
Hoewel ik er ook heel goed naar zou kunnen blijven kijken.

Hier word je gewoon vrolijk van. Zo zouden alle dagen eruit mogen zien.

Ik maakte er een heerlijk taart mee, die als suggestie werd genoemd in de brief van het kistje.
In plaats van slagroom gebruikte ik geitenyoghurt.

Voor de snijbiettaart

  • Drie eieren, zout en peper met een beetje water door elkaar roeren.
  • Ca 100 ml geitenyoghurt door de geklutste eieren (ca 100 ml) roeren, zout en peper toevoegen.
  • Geitenkaas erdoorheen, 150 – 200 gram.
  • In de tussentijd de snijbiet blaadje en stengels in kleine stukjes snijden en even bakken in de pan.
  • Taartbodem in de vorm doen, eieren – yoghurt – kaas mengsel erin.
  • Snijbiet er overheen.
  • Hazelnoten (of walnoten) erover heen om het af te maken.
  • Ca 30 minuten in de oven op 200 graden.

Heerlijk taart!

Alleen jammer dat de kleur van snijbiet toch net iets minder mooi wordt als ie gebakken wordt.

FullSizeRender[1] FullSizeRender[2]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation