2015-01-08 11.08.49

Met drie kinderen, hun sportactiviteiten, een man die onregelmatig werkt, mijn eigen werk en geen zin om elke avond te moeten bedenken wat ik ga koken, maak ik gretig gebruik van het weekmenu. Afgekeken van Mme Zsa Zsa.

Het vergt even wat planning, maar dat hoeft met een kop koffie, de poes op schoot en iets lekkers binnen handbereik geen straf te zijn. Het kost me ongeveer een uurtje per week. Ik bedenk wat ik wanneer wil eten en maak vervolgens drie boodschappenlijstjes: een voor de bio-thuisbezorg-service, een voor de markt en een voor de supermarkt.

Ik maak altijd te veel. Het kan immers zomaar gebeuren dat er een vriendje of vriendinnetje aanschuift. (Iets wat overigens zeer gerafineerd gebeurt. Eerst wordt er heen-en-weer gebeld met de vraag wie wat eet. Aan de hand daarvan wordt besloten wat het lekkerst is en waar er gegeten gaat worden. Tot mijn grote teleurstelling komen mijn gerechten niet per definitie altijd als lekkerst uit de bus…)

Afin, wat overblijft aan eten gaat in de vriezer en staat op het menu tijdens de tweewekelijkse restjesdag. Vaak is het vechten om het lekkerste restje, dat dan weer wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation